In de voormalige hoofdwinkelstraat van Vlaardingen heeft EGBG 200 ONVREDEZAKKEN uitgezet.

Enkele jaren geleden is er een nieuw winkelcentrum vlak naast de Hoogstraat in Vlaardingen gebouwd. De klanten blijven weg, ontwikkelaars laten panden onnodig lang leegstaan en de bewoners laten het hoofd hangen.

Al jaren wordt er gediscussieerd over wie nu precies de schuld is van de teloorgang van de Hoogstraat (bewoners wijzen naar de gemeente, gemeente wijst naar ontwikkelaars, ontwikkelaars wijzen naar de markt en de markt geeft niet thuis).

Deze jarendurende neerwaartse spiraal is nu voorbij. Elke Hoogstrater kan zijn of haar onvrede kwijt in de ONVREDEZAK, waarna deze op gezette tijden wordt opgehaald: De Hoogstraat kent geen onvrede meer en kan met een schone lei beginnen.

     
     
     

reactie van een bewoner:

Hallo,
 
Het is me niet duidelijk of u van de Hoogstraatmakers bent, en of het dus kunst is.
Maar ik vond de onvrede zak een ontzettend leuke zet.
Ik hoop dat de mensen hem gebruiken en we ons positief gaan (blijven) inzetten voor de Hoogstraat.
 
Met vriendelijke groet,
Mirjam van Doorn
't Oud Hollands Koffyhuys (nr. 169)ONVREDEZAK is een project van EGBG · martijn engelbregt, op uitnodiging van Marieke Vriend en Sabine Zwikker in het kader van De Hoogstraatmaker. Het kunstproject De Hoogstraatmaker duurt drie jaar. Deze jaren zijn onderverdeeld in Zien, Denken en Doen en staan in het teken van de revitalisering van de Vlaardingse Hoogstraat.

terug naar menu

copyright ©1994-2003 EGBG - martijn engelbregt